Juustokakut ovat suurinta herkkuani. Tämän uunissa paistetun version tekeminen on huomattavasti vaikeampaa möhliä, kuin liivatteeen kanssa hyydytetyn. Liivatetta on usein liikaa tai liian vähän, pahimmillaan kakku on täynnä liivateklönttejä. Paistetun juustokakun teko on helppoa, kaikki täytteen ainekset vain sekaisin kulhossa. Paistaminen on tässä se haastavampi osuus. Tärkeintä on tarpeeksi matala paistolämpötila (reilusti alle 200°) sekä tarpeeksi pitkä paistoaika.
Tämän hieman sitruunaisen ja ripauksella vaniljaa höystetyn juustokakun kaveriksi sopii raikas kuningatarkastike.
Tämä on luottoreseptini paistettuun juustokakkuun, joka onnistuu aina.
Reseptiä muokattu omaan makuun sopivammaksi.
Pahoittelut ei niin esteettisestä tarjoilusta, mutta tämä kakku ei omaan kahvipöytään päätynyt.
Perinteinen juustokakku
Pohja
-300g Digestivekeksejä
-60g voita
Täyte
- 1/2 sitruunan mehu, 1/4 sitruunan kuori
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 kananmunaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 0.5 tl vaniljajauhetta
- 1 dl sokeria
Laita irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi, aseta voidellut reunat ympärille.
Murskaa keksit. Itse laitan keksit muutamassa erässä Minigrip-pussiin ja hakkaan ne kaulimella, mutta kukin tyylillään. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele murut tasaiseksi vuoan pohjalle. Laita täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
Kuumenna uuni 170°.
Notkista tuorejuustot rasia kerrallaan kunnolla sekoittamalla. Näin vältetään suurimmat klöntit. Lisää munat yksi kerrallaan. Raasta sitruunan keltaista kuorta noin 1/4 osa. Purista 1/2 sitruunan mehu. Lisää sokerit ja vaniljajauhe. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle.
Paista juustokakkua uunissa noin. 40min. Keskustan kuuluu tässä vaiheessa olla vielä hieman löllyvää. Sammuta uuni. Avaa uunin luukku minuutiksi, jotta kostea höyry pääsee pois. Anna kakun olla uunin jälkilämmössä vielä noin 60min ajan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä kunnolla, ennenkuin siirrät jääkaappiin.
Kakku on parhaimmillaan kunnolla jäähtyneenä. Malta siis vähintään 4h, mieluiten yön yli.
Kuningatarkastike
- 150g vadelmia ja mustikoita
- 1rkl sokeria
- 1 Kuningatar piltti
- hieman vettä
Sulata marjoja hetken mikrossa.
Lisää kaikki aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi.
Siivilöi kastike ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti