En voi edes kuvailla sitä tuoksua mikä ilmassa leijui, kun chorizopastan ainekset tirisivät pannulla.
Mikä ihmeen chorizo? Chorizo on espanjalainen, maustettu makkara. Kyseistä makkaraa löytyy lähes jokaisen ruokakaupan makkarahyllyltä. Itse käytin Snelmannin chorizoa. Kauppahallista tai muusta vastaavasta herkkutorista saisi varmasti chorizoa aitona tuontitavaranakin.
Chorizokastike poltteli kivasti omaa suutani, kun taas pahin ruokakriitikkoni eli avomieheni kaipasi enemmän chiliä. Joten chilin määrää muuttamalla saa helposti enemmän tai vähemmän suuta polttelevan makuelämyksen.
Pasta sopii loistavasti kastikkeen kaveriksi. Parmesanjuusto ja oman parvekkeen basilika kruunasivat kokonaisuuden.
Chorizopasta
-500g chorizomakkaraa
- 1 punasipul
- puolikas paprika
- 120g kirsikkatomaateja
- 1- määrä x chilipaprikaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1dl kermaa
- 200g yrttitomaattimurskaa
- 1 rkl hunajaa
- oreganoa
-mustapippuria
- suolaa
- parmesanjuustoa
Poista chorizomakkarasta halutessasi kuori. Pilko makkarat ja kuumenna paistinpannu.
Ruskista makkaranpalat pannulla kauniin värisiksi. Rasvaa pannulla ei tarvita, sillä chorizossa on sitä paljon itsessään.
Pilko punasipuli, paprika, kirsikkatomaatit sekä chili, lisää ne pannulle. Anna kasvisten saada hieman väriä.
Lisää kerma, tomaattimurska sekä valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla, suolalla sekä mustapippurilla. Anna hautua kannen alla 20min. Lisää loppuvaiheessa hunaja.
Keitä haluamasi määrä pastaa, kastikkeen hautuessa pannulla.
Tarjoile tuoreen basilikan sekä parmesanlastujen/-raasteen kera.
Helppoa ja suhteellisen nopeaa arkiruokaa, olkaa hyvä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti