maanantai 31. lokakuuta 2016

Herkullinen lasagne



Tämä herkkullinen lasagne vaatii hieman eines-versiotaan enemmän aikaa,
eikä tämä ole "yhden kattilan-taktiikan" ruokaa,
eikä myöskään mitään kovin kevyttä syötävää, mutta on silti kaiken sen vaivan arvoista.

Tämän lasagnen Bolognese-kastike saa lisää makua herkkusienistä sekä pekonista.
Juustokastikkeen kruunaa muskottipähkinä.



Lasagne

Bolognesekastike:

- 2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 200g herkkusieniä
- 5 siivua pekonia
- 300g porsaan jauhelihaa
- 300g naudan jauhelihaa
- kourallinen basilikaa
2 tlk (á 400g) tomaattimurskaa
- suolaa
-mustapippuria
-jauhelihamaustetta

Juustokastike:

- 1 litra kevytmaitoa
- 80g pehmeää voita
- 1,75 dl vehnäjauhoja
- 150g juustoraastetta
- jauhettua muskottipähkinää
- suolaa
- mustapippuria

Lisäksi:

- lasagnelevyjä
- parmesanjuustoa
- 100g juustoraastetta



Hienonna valkosipulinkynnet sekä punasipuli pieneksi silpuksi. Pilko porkkanat. Pese herkkusienet (poista kannat) ja pilko ne.
Leikkaa (saksilla) pekonit siivuiksi. 
Ruskista jauhelihat kuumalla pannulla, mausta hieman suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun lautaselle.
Paista pekonit pannulla kullanruskeiksi. Lisää joukkoon herkkusienet,sipulit sekä porkkanat,
Anna kasvisten saada väriä pannulla.
Lisää joukkoon tomaattimurskat sekä vähän vettä. Lisää mausteet.
Anna kiehahtaa.
Anna kastikkeen hautua kannen alla miedolla lämmöllä 45min.
Kun aika on täynnä, suurenna levyä ja anna kastikkeen kiehua vielä 10min. Lisää silputtu basilika.

Bolognesen hautuessa voit valmistaa juustokastikkeen.
Kiehauta maito teflonkattilassa. Valmista suuruste erillisessä kulhossa: sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään sekaisin. Lisää suuruste kattillaan, sekoita vispilällä. Lisää juustoraaste sekä mausteet. Anna kiehahtaa, pienennä levyn lämpöä. Sekoittele vispilällä, sillä juusto ja maito palavat herkästi pohjaan.

Valitse iso laakea vuoka.
Kaada juustokastiketta sekä bolognesea vuoan pohjalle.
Lado lasagnelevyjä päälle.
Kaada taas molempia kastikkeita levyjen päälle,lisää hieman parmesanraastetta.
Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle lisää vielä juustokastike sekä juustoraaste.

Paista 180 º 45min. Peitä lasagne foliolla, kun se on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti