tiistai 4. lokakuuta 2016

Korvapuustit VS Hasselpähkinä-suklaapullat




Tässä sitä ollaan, uuden ruoka- ja leivontablogin äärellä.
 Idea blogin perustamiseen syntyi kun parhaimmat reseptivariaatiot eivät pysyneetkään päässä, enkä koskaan muista kirjoittaa niitä paperille. Joten ajattelin että samalla kun kirjoitan repseptit itselleni muistiin, voin jakaa ne myös muiden kokeiltavaksi.


Tänään 4.10 vietetään kansainvälistä Korvapuustipäivää, joten mikäs sen parempaa kuin nauttia uunituoreita korvapuusteja kylmän maidon kera.

Tavallisten kanelisokeri-puustien lisäksi, halusin kokeilla jotain aivan uutta.
K-Ruoka lisäsi hasselpähkinä-kaakaolevitettä puustien väliin, siispä niin teen minäkin.
 Tämä variaatio sopii loistavasti suklaan ystävälle.




Pullataikina

200 g voita

5 dl maitoa
50 g(paketti) hiivaa
2 dl sokeria
0,5rkl vanilijasokeria
1,5 rkl rouhittua kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja


 Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita esim haarukkavatkaimella, kunnes hiiva liukenee.
Sekoita joukkoon sokerit, kardemumma, suola sekä muna. Lisää noin puolet jauhoista vähän kerrallaan, sekoita huolellisesti.
Sitten lisätään käsi joukkoon, jonka avulla vaivataan loput jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Lisää loppuvaiheessa voisula.  Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.
Kohota taikinaa reippaasti yli 30min liinan alla. Minun mielestä paras tapa on laskea altaaseen kuumaa vettä hiukan ja laittaa taikinakulho altaaseen.
Jaa taikina kahteen osaan.
Paras pulla sisältää paljon kardemummaa!
Korvapuustit

Jauhota leivonta-alusta sekä kaulin.
Kaulitse toinen osa taikinasta ohueksi levyksi.
Levitä pehmeä voi koko levylle, ripottele kanelia ja sokeria päälle.

kanelia 
sokeria
70g erittäin pehmeää voita


  
Rullaa levy tiukalle rulalle pitkältä sivulta. Jätä saumapuoli alle.
 Leikkaa rulla viistoiksi paloiksi.
Paina etusormilla palan kapeimmasta kohdasta alas saakka.
Kohota vielä 10 min liinan alla.
Voitele kananmunalla, ripottele päälle raesokeria.

Paista 225 ° 10-12min






Hasselpähkinä-suklaapullat

Jauhota leivonta-alusta sekä kaulin.
Kaulitse toinen osa taikinasta ohueksi levyksi.
Käytä suklaalevitettä n.10s mikrossa, levittämisen helpottamiseksi.
Levitä hasselpähkinä-suklaalevite koko levylle tasaisesti.

n.½ purkkia hasselpähkinä-suklaalevitettä

Käytin Lidlin versiota tästä kyseisestä levitteestä, maku vastaa aika pitkälti Nutellaa.


Rullaa levy rullalle pitkältä sivulta. Leikkaa tasapaksuja paloja. Aseta palat paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin.
Kohota vielä 10min liinan alla.
Voitele kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja manteli/hasselpähkinärouhetta.

Paista 225 ° 10-12min

.




Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti